På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SIVERS
SKAPAR "GLOBAL UTMANARE" GENOM FÖRVÄRVET AV MIXCOMM (Direkt)

2021-10-14 18:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sivers förvärv av amerikanska Mixcomm kommer skapa en "global utmanare på den snabbt växande halvledarmarknaden för 5G mmWave". Mixcomm har cirka 20 patent och den sammantagna IP-portföljen kommer att täcka hela spektrumet av möjliga användningsområden för mmWave, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Genom denna sammanslagning kommer Sivers att öka det totala antal design-wins med cirka 70 procent till 44 vinster samt dubbla antalet design-wins som förväntas komma in i volymproduktion inom de närmaste 12 månaderna, från åtta till 16. Mixcomm har för närvarande 18 design-wins, inklusive design-win med en ledande Tier 1 5G-infrastrukturkund och en betydande pipeline av potentiella nya kundmöjligheter", skriver Sivers vidare.

Mixcomm grundades 2017 med huvudkontor i Chatham, New Jersey. Designcenter finns i Oregon och Kalifornien.

Ägarbilden består i huvudsak av grundare, anställda och Vencap-bolaget Kairo Ventures. Den senare kommer att bli en "betydande" ägare i Sivers efter övertagandet.

Slutförandet av affären förväntas ske i mitten av första kvartalet 2022 under förutsättning att alla villkor är uppfyllda. Vederlagsaktierna representerar cirka 29 procent av det nuvarande antalet aktier i Sivers (förutsatt att den prestationsbaserade köpeskillingen betalas i sin helhet).

Aktier som emitteras till säljarna kommer att omfattas av en lock-up om 12 månader för 50 procent av vederlagsaktierna och 18 månader för resterande 50 procent av aktierna.

Affären presenteras på en webcast under fredagen klockan 8.00 och 18.00.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Sivers Semiconductors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -