Securitas
Stor underliggande efterfrågan för Securitas men kurspotentialen är svag - Placera (Finwire)

2021-09-29 14:43
Placera skriver i en analys att säkerhetsbolaget Securitas har en stark underliggande efterfrågan då vi lever i en osäker värld som inte visar några tecken på att behovet på bevakning- och säkerhetstjänster ska minska.

Emellertid uppger Placera att det är "svårt att bli riktigt upphetsad över Securitas kurspotential". Bland annat för att de marknader bolaget fokuserar på inte har någon jättestark tillväxt och att branschen har låga inträdesbarriärer och låg lönsamhet.

Bolaget har länge pratat om en marginalresa som ska komma av tekniska och digitala lösningar, men ännu har det inte blivit mycket av denna. Koncernens marginal har de flesta åren pendlat kring 5 procent.

Placera pekar dock ut sommarens förvärv av tyska Protection One som ska hjälpa Securitas att accelerera sin digitala omställning och förbättra intäktsmixen. Protection One omsatte 377 miljoner kronor förra året, nästan uteslutande bestående av återkommande intäkter.

"Vi vill gärna se ännu fler och ännu tydligare bevis på att marginaltåget är på väg att gå innan vi byter fot kring aktien och vi står därför kvar på perrongen", summerar Placera.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -