På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VOLVO
BÖR GYNNAS AV GRADVIS NORMALISERING – ABG SUNDAL COLLIER (Direkt)

2021-09-28 11:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Volvoaktien bör kunna gynnas av en gradvis återgång till normala förhållanden i takt med en underliggande återhämtning i produktionen.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys där Volvo uppgraderas till köp (behåll) och riktkursen höjs till 260 kronor (230), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

I analysen lyfter ABG Sundal Collier fram att den pågående komponentbristen har hållit tillbaka Volvos kursutveckling.

"Vi tror nu att vår uppfattning att komponentbristen kommer att pågå en bra bit in i 2022 är väl reflekterad i aktiekursen", skriver ABG.

Analysen är också att produktionsstörningarna toppade under det andra kvartalet och att det kommer att ske en gradvis förbättring i leveranser från och med det tredje kvartalet, justerat för säsongsmässiga faktorer.

ABG räknar med att produktionstakten kommer att vara tillbaka på normala nivåer från och med det tredje kvartalet nästa år.

Efterfrågan är samtidigt fortsatt stark i Nordamerika och Europa, vilket ger stöd år resultatutsikterna på medellång sikt, konstaterar ABG. Volvo borde också kunna få stöd från en fortsatt återhämtning i serviceverksamheten inom Lastbilar och stabila resultat inom Anläggningsmaskiner.

"På kort sikt räknar vi med att ebit bottnar ur vid 8,5 miljarder kronor under det tredje kvartalet innan det förbättras till 9,6 miljarder kronor i det fjärde kvartalet", skriver ABG.

Enligt analysen handlas Volvoaktien kring 8 gånger förväntad ev/ebit 2022 jämfört med tioårssnittet på omkring 9 gånger, vilket ABG tycker är orimligt givet den goda efterfrågan och högre lönsamheten jämfört med fordonskoncernens historiska nivåer.

Ett rörelseresultat som gradvis förbättras och en uthållig direktavkastning på över 8 procent borde ge aktien stöd, resonerar ABG.

Vid 11.15-tiden handlades Volvo B till 200 kronor, motsvarande en uppgång med 0,8 procent under tisdagen.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -