På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
Förslag för att öka USAs skuldtak röstades ned i senaten (Finwire)

2021-09-28 12:00
En splittrad amerikansk senat misslyckades på måndagen med att få igenom åtgärder för att öka skuldtaket och att undvika en delvis nedstängning av regeringen efter att lagförslaget endast fått 48 av de 60 röster som krävs. Det skriver Reuters och CNBC.

Lagförslaget syftade till att adressera åtgärder som hotar att destabilisera den amerikanska ekonomin, i en tid av turbulens orsakad av pandemin. Men republikanerna i senaten blockerade under måndagen förslaget.

Senatens demokratiska ledare, Chuck Schumer, sa efter omröstningen att demokraterna skulle vidta ytterligare åtgärder den här veckan för att undvika att regeringen stängs ned och ställer in betalningar. Vad nästa steg skulle vara specificerades inte.

Lagstiftarna behöver tillfälligt skjuta upp eller höja skuldtaket under de kommande veckorna för att undvika en default.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -