På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STORA ENSO
UBS HAR HÖJT REKOMMENDATION TILL NEUTRAL (NY) (Direkt)

2021-09-28 11:09

(Tillägg: från andra stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) UBS har höjt sin rekommendation för Stora Enso till neutral från sälj. Riktkursen höjs till 15:30 från 15:00 euro.

Det framgår av en analys.

Banken resonerar att den senaste tidens svaga kursutveckling för aktien, jämfört med det europeiska indexet Stoxx600 och sektorkollegor, speglar den omsvängning som setts inom massacykeln samt att priserna för sågade trävaror snart väntas nå toppnivåer.

"Medan vinstmomentumet troligen vänder till negativt 2022, vilket inte kommer agera stöd till aktien, bedömer vi att sannolikheten för ett fortsatt starkt momentum inom såväl paketerings- som tryckpapper ses", skriver UBS.

Vidare lyfter banken fram Stora Ensos tekniksatsning inom lignid som är avsedd för användning i bland annat litiumbatterier. UBS ser potential för signifikant värdes- och vinsttillväxt inom lignid på lång sikt, vilket i sin tur kan komma att kompensera för den nedåtgående massacykeln.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Stora Enso A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -