På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Schroder ISF Frontier Markets Eq A SEK
Schroder ISF Frontier Markets Equity ökade 4,1 procent i augusti - Halyk Savings var främste bidragsgivare (Finwire)

2021-09-28 13:26
Fonden Schroder ISF Frontier Markets Eq A SEK steg 4,1 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 18,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Rami Sidani och Tom Wilson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att de främsta indexmarknaderna under månaden var Argentina och Estland. Samtidigt slutade Nigeria, Sri Lanka och Pakistan på den negativa sidan under månaden och var bland de indexmarknader som presterade sämst.

Den geografiska allokeringen bidrog positivt till fondens utveckling under månaden. Aktieinnehaven bidrog också positivt till utvecklingen. De främsta bidragsgivarna var Halyk Savings, KRKA, Nova Ljubljanska Banka och Converge.

Bland de negativa bidragsgivarna fanns Vinhomes och Asia Commercial bank.

Fondens största enskilda innehav var Halyk Savings Bank of Kazakhstan, Ahli United Bank och Vinhomes med portföljvikter om 6,1, 5,7 respektive 5,4 procent.


[Tabell 1]

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -