På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Roblox
Roblox i förlikning kring upphovsrätt - förhandlar nu med musikförlag (Finwire)

2021-09-28 11:41
Spelplattformen Roblox har ingått en förlikning med National Music Publishers Association (NMPA) och förhandlar nu potentiella affärer med enskilda musikförlag. Det skriver The Verge.

Det var i juni som NMPA stämde Roblox för att ha låtit användare ladda upp upphovsrättsskyddade låtar i spelet. Bolaget var då snabba med att teckna avtal med Sony och BMG, men det nya avtalet löser alla krav som berör NMPA-medlemmar.

"Avtalet utökar Roblox befintliga relationer med stora förlag till hela förlagsbranschen. Roblox kommer att arbeta nära med den globala musikpubliceringsindustrin för att hjälpa dem att skapa nya sätt för musik att mer meningsfullt integreras i det globala Roblox-samhället med mer än 48 miljoner dagliga aktiva användare. Affären banar väg för innovativa partnerskap mellan Roblox och förlag som kommer att erbjuda låtskrivare nya sätt att tjäna pengar på sina låtar och kataloger", skriver Roblox i ett pressmeddelande.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Roblox Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -