RobecoSAM Sustainable Water Equities D EUR
RobecoSAM Sustainable Water Equities ökade 3,19 procent i augusti (Finwire)

2021-09-28 15:59
Fonden RobecoSAM Sustainable Water Equities D EUR steg 3,19 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,95 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 29,24 procent och är därmed bättre än index som har ökat 22,24 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Dieter Küffer.

Förvaltaren skriver att globala aktiemarknader utvecklades väl under augusti. Trotts att man upplevt viss brist på både råvaror och komponenter så återhämtar sig världsekonomin stabilt.

Bland de positiva bidragsgivarna fanns bland annat Agilent Technologies, Danaher, Mettler-Toledo, Trimble, Xylem, Evoqua Water Technologies, Rinnai och Genuity. Samtidigt fanns det i den negativa vågskålen brittiska vattenföretag. Däremot menar förvaltaren att det inte kom några negativa nyheter gällande sektorn under månaden.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Thermo Fisher Scientific, PerkinElmer och Danaher med portföljvikter om 4,80, 4,12 respektive 3,82 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var Amerika största region med 57,2 procent. Även Europa stod för en betydande del av exponering med 33,7 procent av allokerat kapital.


[Tabell 1]

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

RobecoSAM Sustainable... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -