Lannebo Fonder
Lannebo Fonder lanserar ny specialfond - Lannebo Fastighetsfond Select (Finwire)

2021-09-28 16:39
Den 30 september lanserar Lannebo en ny specialfond med fokus på nordiska bygg- och fastighetsbolag. Lannebo Fastighetsfond Select är en alternativ investeringsfond med målet att med en koncentrerad portfölj skapa möjlighet till god riskjusterad avkastning.

Fonden förvaltas av Tobias Kaj och Philip Hallberg. Duon rekryterades nyligen till Lannebo från ABG Sundal Collier och Danske Bank. Den nya fonden blir en systerfond till Lannebo Fastighetsfond som lanserades tidigare under månaden vilken också förvaltas av Kaj och Hallberg.

I stora drag har de två fonderna liknande investeringsfilosofi.

"Vi vill investera i bolag med ett starkt track-record, god lönsamhet, där vi tror att utsikterna för management att driva fortsatt tillväxt i förvaltningsresultat är goda, och gärna till låga kassaflödesmultiplar", kommenterar förvaltaren Tobias Kaj.

En av de viktigaste skillnaderna mellan Lannebo Fastighetsfond Select och Lannebo Fastighetsfond är att den nya fonden handlas månadsvis och uttag måste anmälas 15 bankdagar i förväg. Anledningen till att man har en månadsvis handel är för att kunna ha större exponeringar mot enskilda bolag. Lannebo Fastighetsfond Select har också möjligheten att placera upp till 20 procent av fondens kapital i onoterade aktier, till exempel bolag som närmar sig en börsnotering.

"Vi vill också kunna investera i bolag med sämre likviditet. Traditionella UCIT fonder (som Lannebo Fastighetsfond) får maximalt ha 10 procent av fondvärdet i ett enskilt bolag och maximalt 40 procent av fonden i de bolag som utgör mer än 5 procent av fondförmögenheten. I Fastighetsfond Select har vi möjlighet att ha upp till 25 procent i ett enskilt bolag och maximalt 65 procent i de bolag som utgör mer än 5 procent av fondförmögenheten", kommenterar Tobias Kaj.

Första handelsdagen för fonden är 30 september och minsta insättning är 100 000 kronor. Förvaltningsavgiften ligger på 1,0 procent samt 20,0 procent på eventuell avkastning över fondens jämförelseindex.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Lannebo Småbolag - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -