På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kry
Krys medgrundare har sålt aktier för 160 miljoner kronor, vd gjort stort aktieklipp - Di (Finwire)

2021-09-28 13:55
Nätläkaren Krys medgrundare Fredrik Jung Abbou har under det senaste året sålt aktier till ett värde av nästan 160 miljoner kronor, enligt ägarlistor som Dagens industri har tagit del av, baserat på de villkor som gällde i den stora nyemissionen i början av 2021.

Fredrik Jung Abbou behåller dock merparten av sina aktier och han äger i dag 5,75 procent av bolaget, en post som värderas till ungefär 1 miljard kronor. Han sitter fortfarande kvar i Krys styrelse.

Samtidigt har Krys vd Johannes Schildt, som också var med och grundade bolaget 2014, ökat sitt ägande från 4 till 7 procent av bolaget. Han har fått ta del av ett förmånligt ersättningsprogram från styrelsen, enligt handlingar från Bolagsverket. Genom att betala knappt 6 miljoner kronor vid en nyemission i fjol fick Johannes Schildt tillgång till aktier som vid tidpunkten hade ett marknadsvärde om ungefär 265 miljoner kronor. I dag är hans totala aktieinnehav i Kry värt runt 1,2 miljarder dollar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -