På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kan vara läge att övervikta värdeaktier i höst - Di (Finwire)

2021-09-28 10:50
Det kan vara läge att byta fot igen och övervikta värdeaktier. Det skriver Dagens industris reporter Agnetha Jönsson i en analys.

Under de senaste tre månaderna har S&P 500 Growth index stigit 7,9 procent, medan S&P 500 Value har ökat 1,5 procent. Men nu kan trenden vara på väg att vända när räntorna stiger.

"Medan tillväxtbolag karaktäriseras av snabbt växande vinster och höga värderingar, kopplas värdeaktier ihop med mognare bolag, inte sällan i lite tråkiga branscher där den långsiktiga vinstutvecklingen är svagare. Samtidigt är utdelningar ofta en viktig del av investeringscaset", skriver Jönsson.

Och när räntorna stiger blir värdeaktier relativa vinnare med störst effekt för bankerna som även i sin verksamhet tjänar mer om räntekurvan blir brantare.

"Den som tror på fördel värdeaktier i höst kan med fördel köpa en korg svenska bankaktier", skriver reportern.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -