På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Grängesberg Exploration
Emergers sätter motiverat värde för Grängesberg Exploration till 0,12-0,19 kronor (Finwire)

2021-09-28 12:57
Emergers sätter ett motiverat värde för Grängesberg Exploration till 0,12-0,19 kronor efter att storägaren Pegroco Invest valt att delvis garantera finansieringen. Det framgår av en uppdragsanalys.

Pegroco åtagande uppges sänka risken i caset och sänder en positiv signal då man gått med på att teckna till en kurs cirka 35 procent över dagens mindre än ett halvår bort.

Samtidigt är det negativt för Grängesberg att järnmalmspriset har korrigerats. Detta har dock skett från en historiskt hög nivå och lämnar utrymme för en mycket god lönsamhet i Dannemora-projektet med en förväntad internränta, IRR, på 34 procent, enligt Emergers.

”Sammantaget ser vi nu ett motiverat värde på 0,12-0,19 SEK för aktien på 18-24 månaders sikt, samtidigt som säkerställandet av hela finansieringen i TO3 och Pegrocos åtagande för TO4 sänkt risken i caset markant. Med avseende på triggers räknar vi nu med scopingstudien för Apaptit-projektet i oktober (något fördröjt från tidigare förväntan Q3’21), pre feasibility-studien för Dannemora i december 2021 och inlämnandet av miljötillståndsansökan för båda projekt i Q1 2022”, skriver Emergers.

Grängesberg-aktien handlas senast till 0,056 kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Grängesberg Exploratio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -