På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Evergrande
Kina ber statsstödda företag att köpa Evergrande-tillgångar - Reuters (Finwire)

2021-09-28 13:40
Peking vädjar till statsstödda företag att köpa Evergrande-tillgångar. Det skriver Reuters som hänvisar till källor med kunskap i frågan.

Med över 305 miljarder dollar i skulder är fastighetsutvecklaren inte långt ifrån en kollaps. Dock är det osannolikt att regeringen ingriper för att rädda bolaget, uppger sex källor, varav fyra av dem jobbar för regeringen och regulatoriska myndigheter i Kina.

En handfull statligt ägda företag har redan gjort due diligence på Evergrandes tillgångar i kinesiska staden Guangzhou uppger en källa. I ett symboliskt exempel uppges Guangzhou City Construction Investment Group vara nära att förvärva Evergrandes fotbollsstadion i Guangzhou och omgivande bostadsprojekt. Arenan med över 100 000 platser, är världens största fotbollsarena sett till kapacitet och kommer att kosta 1,9 miljarder dollar.

Potentiella köpare av Evergrandes kärntillgångar i Guangzhou har "ordnats" med "både politiska och kommersiella överväganden" i åtanke, sade personen och tillade att myndigheterna inte vill se att bara ett fåtal företag lägger bud på tillgångarna.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -