Ekobot
Ekobot tar första steget mot export på den europeiska marknaden (Finwire)

2021-09-28 15:05
Med ett antal mycket framgångsrika fälttester i Holland under september i år har nu jordbruksteknikbolaget Ekobot tagit ett första steg mot kommande export av sin autonoma robotplattform på den europeiska marknaden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget har i samarbete med Wageningen University and Research i Holland. I samband med fälttesterna har Ekobots produkt demonstrerats och utvärderats av holländska lantbrukare.

- Jag kan inte beskriva våra fälttester och vår produktdemonstration i Holland på något annat sätt än som en komplett succé. Vi har lyckats imponera på representanter från Europas främsta jordbrukstekniska forskningsinstitut inom agtech och jordbruk. Utöver detta så har vi också träffat holländska lantbrukare som har verifierat att vi har en mycket lovande produkt, säger Ekobots vd Erik Jonuks

De genomförda fälttesterna i Holland och mötet med holländska kunder har varit en mycket viktig milsten för Ekobot under 2021. Det återstår cirka tre veckor innan de kompletta testresultaten offentliggörs av Wageningen University and Research. De indikativa resultaten från testerna bådar dock mycket gott för kommande odlingssäsong under 2022 då målet för Ekobot är att inleda pilotinstallationer hos holländska kunder.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Ekobot - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -