På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ASARINA PHARMA
SEPRANOLON-RESULTAT PUBLICERADE I TIDNING (Direkt)

2021-09-28 13:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Data som visar signifikant behandlingseffekt i forskningsbolaget Asarina Pharmas fas 2b-studie i PMDS (premenstruellt dysforiskt syndrom), inklusive en genomförd post hoc-analys, har publicerats i Journal of Psychoneuroendocrinology.

Resultaten, som redovisats tidigare, visar att Sepranolon i en dos på 10 mg hade en signifikant behandlingseffekt jämfört med placebo, vid undersökning av en förlängd niodagars analys av symptomreduktion, skriver Asarina i ett pressmeddelande.

De topline-resultat för Asarina Pharmas fas 2b-studie i Sepranolon för PMDS, som släpptes i april 2020, visade att Sepranolon inte lyckades uppfylla studiens primära eller sekundära utfallsmått under sin femdagars avläsningsperiod av de fem värsta premenstruella dagarna, på grund av en oväntat hög placeboeffekt. En så kallad post hoc-analys gjordes för att undersöka behandlingseffekten under en förlängd period av nio premenstruella dagar i den tredje behandlingscykeln. Data från denna analys presenterades den 12 februari 2021.

"Som jag kommenterade när vi först meddelade resultaten i vår årsredovisning 2020, skulle dessa resultat vara värdefulla för alla större läkemedelspartners som vill fortsätta framtida PMDS-studier. Vi har varit mycket tydliga med att vi inte har för avsikt att fortsätta klinisk utveckling av Sepranolon för PMDS själva, eftersom en studie som behövs för att ytterligare bekräfta dessa fynd realistiskt skulle innebära minst sex månaders behandling och troligen flera hundra patienter, vilket klart ligger utanför vår nuvarande kapacitet", säger Asarina Pharmas vd Peter Nordkild i en kommentar.

Han pekar på att datan representerar ett av de viktigaste och mest lovande bevismaterialen hittills när det gäller en läkemedelsbehandling för PMDS.

"De pekar vidare tydligt på Allopregnanolons (ett hormon, reds. anm.) roll som en nyckelfaktor för att utlösa mycket störande, humörförändrande symptom, inklusive våra nuvarande fokusområden Tourette och OCD och bekräftar vårt förtroende för Sepranolon som en viktig och effektiv modulator av Allopregnanolon", skriver Asarinas vd.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Asarina Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -