På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aktivistfond har tagit position i kemikaliebolaget Huntsman - WSJ (Finwire)

2021-09-28 11:37
Aktivistfonden Starboard Value har tagit en aktiepost på över 8 procent i kemikaliebolaget Huntsman och planerar att ställa krav på förändringar. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Texas-baserade Huntsman är noterade sedan 2005 men avkastningen har varit mager. Aktien stängde på 28,07 dollar på måndagen, vilket inte är mycket högre än stängningen på 24,50 dollar under den första handelsdagen. Huntsman är värt totalt 6,3 miljarder dollar.

Enligt WSJ:s uppgifter är det oklart vilka planer Starboard har för Huntsman. De kommer icke desto mindre syfta till att få fart på kursen.

Huntsmans senaste stora strategiska tilltag var 2019 när två enheter avyttrades. Då försvann en av de svagare tillväxtverksamheterna och bolaget fick pengar för att kunna expandera inom kärnverksamheten inom polyuretan.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -