XVIVO
SVÅRT LÄMNA FÖRSÄLJNINGSMÅL PGA REGULATORISK OMGIVNING (Direkt)

2021-09-23 15:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Transplantationsbolaget Xvivo befinner sig i en väldigt regulatorisk omgivning och lämnar därför inga mål för försäljningen på samma sätt som de nya finansiella målen för ebit- och ebitdamarginalen under strategiperioden 2022-2026.

"Men det kan komma", svarade Xvivos finanschef Kristoffer Nordström på en fråga om försäljningsmål vid kapitalmarknadsdagen.

Däremot väntar sig Xvivo att försäljningen år 2026 ska vara lika stor för området Abdominal (njur- och levertransplantationer) som försäljningen från området Thorax (lung- och hjärttransplantationer). Tillväxten kommer att drivas genom introduktion av nya tekniker på nya marknader och finanschefen pekade på Asien och speciellt Kina.

Att utveckla Kina till Xvivos näst största marknad (efter USA), är troligen också det mest utmanande av Xvivos fem strategiska fokusområden för perioden 2022–2026, enligt Xvivos vd Dag Andersson. Kina saknar i dag ersättningsmodeller inom maskinperfusion, något som dock säkert kommer, enligt Dag Andersson. Han bedömer att Kina så småningom kommer att gå om USA som världens största transplantationsland.

Xvivos ambition är också, som presenterades inför torsdagens kapitalmarknadsdag, att nå en ebit-marginal om 20 procent och en ebitda-marginal om 30 procent under strategiperioden 2022-2026. Kristoffer Nordström bedömer att Primecc, en vätska som är avsedd att användas i hjärt-lungmaskiner, kommer att lanseras under den perioden, men ligger inte med i de mål som presenterades på torsdagen.

Viveka Bergman Romander +46 8 5191 7928

Nyhetsbyrån Direkt


Xvivo Perfusion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -