Swedbank Robur Technology
Swedbank Robur Technology ökade 3,31 procent i augusti (Finwire)

2021-09-23 15:34
Fonden Swedbank Robur Technology steg 3,31 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 27,92 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Kristofer Barrett.

Inledningsvis skriver förvaltaren att fonden fortsatte att stiga under augusti tillsammans med aktiemarknaden i allmänhet. Under månaden presenterades de sista halvårsrapporterna vilka kom in positivt överlag. Däremot har flera teknikaktier stigit betydligt mer än de ökat sina vinster vilket medfört en dyr aktiemarknad menar förvaltaren. Man behåller dock en positiv inställning kring framtida utveckling.

Under månaden har halvledarindustrin och mjukvarubolag utvecklats bättre än både betaltjänster och dataspelsbolag. Gaming-sektorn påverkades negativt av den ökade regleringen kring spelande i Kina.

"Vi har minskat exponeringen mot de dyraste aktierna men ökat i mer rimligt värderade. Exempelvis har vi ökat i betalsystem-bolag. Vi är fortsatt fokuserad på långsiktighet och lönsam tillväxt. Fokus läggs på värdering i bolagen i portföljen i ljuset av den starka börsutvecklingen", avslutar förvaltarna.

Största innehavet i fonden vid månadsskiftet var Nvidia med en portföljvikt på 6,51 procent. Fonden låg även relativt tungt i PayPal och Adobe med exponeringar på 6,18 och 5,72 procent.


[Tabell 1]

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Swedbank Robur Technol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -