På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lipigon Pharmaceuticals
Lipigon Pharmaceuticals har presenterat på industrikonferens för RNA-läkemedel i USA (Finwire)

2021-09-23 16:09
Forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals presenterade i går läkemedelskandidaten Lipisense vid industrikonferensen Tides USA i Boston. Konferensen riktar sig mot läkemedelsfälten oligonukleotider, peptider, mRNA och geneditering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läkemedelskandidaten Lipisense är en blodfettssänkande behandling av RNA-läkemedelstyp som förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsrelaterade målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar.

Lipigon kommer nu att bedriva fortsatt preklinisk utveckling med ytterligare studier av säkerhet och effekt av Lipisense. Ansökan om kliniska prövningar beräknas att lämnas in första kvartalet 2022 och kliniska prövningar i fas 1 förväntas påbörjas under andra kvartalet 2022.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Lipigon Pharmaceuticals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -