LINDAB
UPPDATERAR FINANSIELLA MÅL, HÖJER TILLVÄXTMÅL (NY) (Direkt)

2021-09-23 15:21

(Tillägg: från och med fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lindabs styrelse har beslutat om uppdaterade finansiella mål. Tillväxtmålet höjs till 10 procent per år från nuvarande 5-8 procent. Rörelsemarginalen ska framöver överstiga 10 procent årligen. Målen för nettoskuld och utdelning lämnas oförändrade.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Lindab har visat starkt förbättrade resultat under de senaste åren. Nu renodlar vi verksamheten och efter avyttringen av affärsområdet Astron Building Systems koncentrerar vi alla krafter på Ventilation Systems och Profile Systems. Den starka balansräkningen gör att vi kan accelerera förvärvstakten och vi höjer därför tillväxtambitionen ytterligare", kommenterar Peter Nilsson, styrelseordförande i Lindab.

Vad gäller den årliga tillväxttakten som enligt uppdaterat mål ska uppgå till minst 10 procent, ska den bestå av en kombination av organisk och förvärvad tillväxt. Det tidigare målet var att den årliga tillväxten skulle uppgå till 5-8 procent som en kombination av organisk och förvärvad tillväxt.

Målet att rörelsemarginalen på över 10 procent per år är justerat för engångsposter och omstruktureringskostnader. Det tidigare målet var att rörelsemarginalen över en konjunkturcykel i genomsnitt skulle uppgå till 10 procent, justerat för engångsposter och omstruktureringskostnader.

Det oförändrade målet för nettoskulden (inklusive IFRS16) är att den inte ska vara högre än tre gånger ebitda, beräknat utifrån 12 månaders genomsnittliga värden. Målet är oförändrat.

Den oförändrade utdelningspolicyn är att minst 40 procent av nettoresultatet årligen ska delas ut till aktieägarna, med hänsyn tagen till bolagets finansiella ställning, förvärvsmöjligheter och långsiktiga finansieringsbehov. Utdelningen delas upp på två utbetalningstillfällen per år

I samband med att Lindab släppte sitt pressmeddelande om uppdaterade finansiella mål meddelade bolaget att det avyttrar affärsområdet Building Systems, vilket går under varumärket Astron. Bolaget kommer att presentera affären samt sina uppdaterade finansiella mål i en webbsänd telefonkonferens klockan 16 i dag, torsdag.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Lindab International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -