DIAMYD MEDICAL
NY ANALYS SÄGS STÖDJA EFFEKT AV DIABETESVACCIN (Direkt)

2021-09-23 16:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En ny analys som visar på effekten av diabetesvaccinet Diamyd ska presenteras vid ISPAD-konferensen i oktober, skriver Diamyd Medical i ett pressmeddelande.

Analysen visar enligt bolaget att individer med typ 1-diabetes som bär genen HLA DR3-DQ2 15 månader efter studiestart uppmätte signifikant kortare tid med förhöjd blodsockernivå och signifikant mer tid med normalt blodsocker efter behandling med Diamyd än individer som behandlats med placebo.

"De nya resultaten ger ytterligare stöd för att diabetesvaccinets effekt i att bevara den egna insulinproduktionen även leder till en förbättrad kontroll av blodsockernivån", skriver Diamyd Medical i pressmeddelandet.

Vid konferensen ska bolaget även presentera utformningen av den kommande fas 3-studien Diagnode-3 med diabetesvaccinet Diamyd.

Diamyd Medical har enligt besked tidigare i veckan fått det första regulatoriska godkännandet av Läkemdelsverket för att starta Diagnode-3. I förra veckan meddelades dock att starten av studien i USA pausas av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för klargörande kring vissa utestående frågor kring studieläkemedlet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Diamyd Medical B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -