På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
UPPGÅNGAR, OLJEBOLAGEN PÅ VINNARLISTAN, S&P 500 +1% (Direkt)

2021-09-22 22:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna avslutade onsdagens handel brett upp, trots en avvaktande utveckling efter kvällens räntebesked från Fed.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 1 procent till 34.259, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 1 procent till 14.897. Det breda S&P 500 steg 1 procent till nivån 4.396, motsvarande en nedgång om 0,1 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Fed lämnade målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 0,00-0,25 procent, i enlighet med analytikernas prognoser. FOMC kommer att fortsätta köpa värdepapper för totalt 120 miljarder dollar per månad, men noterar att en dämpning i köptakten närmar sig.

"Om framstegen fortsätter ungefär som väntat bedömer kommittén att en dämpning i takten för tillgångsköpen snart kan vara motiverad", skrev FOMC.

Den amerikanska tioårsräntan backade 2 punkter till 1,30 procent.

Oljepriserna tog ett kliv upp på onsdagen. Energidepartementet, DOE, rapporterade att de amerikanska lagren av råolja sjönk med 3,4 miljoner fat under förra veckan, vilket var en större minskning än vad analytikerna hade räknat med.

Bolagen i oljesektorn återfanns högt upp på vinnarlistan. Energisektorindexet adderade 3,5 procent med stöd av Exxon Mobil och Chevron som båda var upp 3 procent.

Sämre gick det för fraktföretaget Fedex, som backade nära 9 procent efter att bolaget på tisdagskvällen sänkt sin guidning för helåret 2021. Arbetskraftsbrist har lett till ökade kostnader samtidigt som efterfrågan på frakt har fallit på grund av komponentbrist.

Programvarubolaget Adobe backade 3,5 procent efter bolagets kvartalsrapport på tisdagskvällen. Vinsten för det tredje kvartalet kom in över analytikernas prognos samtidigt som omsättningen var något under snittestimatet.

Livsmedelsproducenten General Mills handlades upp drygt 3,5 procent efter högre vinst än väntat i det gångna kvartalet.

MGM Resorts adderade 6,3 procent. Aktien har handlats med hög volatilitet sedan det blev känt att Draftkings lagt ett bud på den brittiska speloperatören Entain, som bland annat äger Ladbrokes och bettingsidan BetMGM tillsammans med MGM Resorts.

Ford stärktes 3,6 procent efter att fordonstillverkaren aviserat en investering på 50 miljoner dollar i Redwood Materials, som arbetar med produktion- och återvinning av material till lithiumjob-batterier.

Toast Inc, som hade sin första handelsdag på New York-börsen, rusade över 50 procent från spridningsemissionskursen. Bolagets börsvärde uppgår därmed till cirka 33 miljarder dollar.

Graf: S&P 500 onsdagen den 22 september.

Bildkälla: Infront.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Chevron Corp - I dag

{point.key}

DraftKings Inc - I dag

{point.key}

Exxon Mobil Corp - I dag

{point.key}

Ford Motor Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -