NEW YORK
INLEDER UPP, OLJEBOLAGEN I TÄTEN, S&P 500 +0,9% (Direkt)

2021-09-22 16:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna inledde onsdagens handel högre inför kvällens Fed-besked. I topp återfanns flertalet oljebolag samtidigt som Fedex föll efter sänkt guidning.

Vid 16.30-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,1 procent till 34.280, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 0,7 procent till 14.852. Det breda S&P 500 steg 0,9 procent till nivån 4.392.

Feds räntebesked lämnas klockan 20 på onsdagskvällen, svensk tid.

Det finns en risk för att Fed-mötet tolkas som hökaktigt av marknadsaktörer och den höga inflationen kan medföra uppjusterade ränteprognoser, sade Tiffany Wilding, USA-chefsekonom på förvaltningsbolaget Pimco, till Nyhetsbyrån Direkt. Pimco bedömer också att Fed upprepar att nedtrappningen i tillgångsköp kan väntas inledas senare i år.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 1,32 procent inför beskedet.

Oljepriset tog ett kliv upp inför USA-börsernas öppning. Tisdagskvällens API-besked visade på en större nedgång än väntat i de amerikanska råoljelagren under den föregående veckan.

Bolagen i oljesektorn ledde uppgången i handelsinledningen. Exxon Mobil och Chevron stärktes båda omkring 3 procent samtidigt som Devon Energy, Occidental Petroleum och Marathon Oil alla var upp över 3,5 procent.

Sämre gick det för fraktföretaget Fedex, som backade över 8 procent efter att på tisdagskvällen ha sänkt sin guidning för innevarande räkenskapsår. Arbetskraftsbrist har lett till ökade kostnader samtidigt som efterfrågan på frakt har fallit på grund av komponentbrist.

Programvarubolaget Adobe tappade 3,3 procent trots att kvartalsresultatet överträffat analytikernas förväntningar.

Livsmedelsproducenten General Mills handlades upp drygt 3 procent efter högre vinst än väntat i det gångna kvartalet.

MGM Resorts adderade 6 procent. Aktien har handlats med hög volatilitet sedan det blev känt att Draftkings lagt ett bud på den brittiska speloperatören Entain, som bland annat äger Ladbrokes och bettingsidan BetMGM tillsammans med MGM Resorts.

Graf: S&P 500 onsdagen den 22 september.

Bildkälla: Infront.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Chevron - I dag

{point.key}

DraftKings A - I dag

{point.key}

Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -