På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Moberg Pharma
Moberg Pharma får godkännande från EMA:s pediatriska kommitté (Finwire)

2021-09-22 08:18
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har fått godkännande av den pediatriska planen för MOB-015 från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s pediatriska kommitté. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta möjliggör en så kallad "komplett ansökan" med dataexklusivitet i Europa i upp till 10 år efter ett marknadsgodkännande. Bolaget väntas lämna in sin registreringsansökan för kandidaten i år för att erhålla ett eventuellt marknadsgodkännande för MOB-015 år 2023.

Vidare innebär pediatriska kommitténs godkännande att en barnstudie kommer genomföras under och efter godkännandeprocessen och förväntas starta under andra halvåret 2022.

"Godkännandet möjliggör upp till 10 års dataexklusivitet i Europa och stärker ytterligare vårt immaterialrättsliga skydd av MOB-015. Dagens besked är en milstolpe mot målet att lämna in registreringsansökan i Europa i år ", säger Anna Ljung, vd för Moberg Pharma.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Moberg Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -