På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IBT
ÅTERUPPTAGIT REKRYTERING TILL THE CONNECTION STUDY (Direkt)

2021-09-22 22:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en säkerhetsgranskning har forskningsbolaget Infant Bacterial Therapeutics, IBT, återupptagit rekryteringen av spädbarn i båda viktgrupperna 500–1000 gram (Strata A och B) till studien som går under namnet "The Connection Study".

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Bolaget aviserade den 25 augusti att rekryteringen i studien pausats i väntan på en säkerhetsgranskning från Data Monitoring Committee (DMC).

"Med anledning av att spädbarnen som har en födelsevikt på mindre än 750 gram är mycket känsliga har vi enats med FDA om att övervaka säkerheten mycket noggrant", uppger vd Staffan Strömberg i pressmeddelandet.

"Den oberoende DMC har med anledning av detta slutfört en extra säkerhetsgranskning där det inte föreligger några invändningar mot att fortsätta studien", uppgav han vidare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Infant Bacterial Thera... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -