FLUICELL
GENOMFÖR RIKTAD EMISSION OM 23,2 MLN KR, EMITTERAR TO (Direkt)

2021-09-22 16:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade medicinteknikbolaget Fluicell genomför en nyemission värd 23,2 miljoner kronor för att finansiera ökning av försäljningstillväxt och takt i utvecklingsarbete inom regenerativ medicin, framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar drygt 1,3 miljoner aktier och ges en teckningskurs om 17:40 kronor per aktie riktad till en grupp investerare bestående av bland annat Henrik Nilsson, Johan Stein och Dariush Hosseinian. Teckningskursen motsvarar en rabatt om 13 procent jämfört med volymviktad snittkurs per den 21 september 2021. Utspädningen för befintliga ägare uppgår till cirka 10 procent.

"Skälen till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att bredda aktieägarbasen samt att en riktad nyemission är en möjlighet att på fördelaktiga villkor anskaffa kapital på ett tids- och kostnadseffektivt sätt. Detta talar enligt styrelsens bedömning sammantaget och med tillräcklig styrka för att det ligger i bolagets och aktieägarnas intresse att göra en emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt", skriver Fluicell.

Styrelsen i Bolaget bedömer, mot bakgrund av att den riktade emission genomförts genom ett book building-förfarande, att den riktade emissionen har genomförts på marknadsmässiga villkor.

Vidare beslutar styrelsen att emittera cirka 167.000 teckningsoptioner ("TO2"). Teckningsoptionerna riktas till de nya investerarna. Varje teckningsoption medför rätt att under perioden från 16 maj 2022 till och med 27 maj 2022 teckna en aktie till 60 procent av den volymvägda genomsnittskursen under perioden 25 april 2022 till och med 8 maj 2022.

Teckningskursen ska dock aldrig kunna fastställas till ett lägre värde än kvotvärdet och inte till ett högre värde än 25 kronor. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO 2 kan Fluicell tillföras ytterligare maximalt cirka 4 miljoner kronor, baserat på maximal teckningskurs. Slutgiltig erhållen emissionslikvid kommer att baseras på slutligt fastställd teckningskurs.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO2 kommer utspädningen att uppgå till cirka 1,2 procent, beräknat på antalet aktier i bolaget efter registrering av de nya aktierna i den riktade emissionen.

Därutöver avser styrelsen att kalla till extra bolagsstämma för att besluta om utdelning av cirka 1,7 miljoner teckningsoptioner ("TO3") till samtliga aktieägare i bolaget. Detta för att ge befintliga aktieägare möjlighet att erhålla vederlagsfria teckningsoptioner. Villkor för dessa optioner föreslås bli: En ny option per 8 innehavda aktier. I övrigt samma villkor som för TO2.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO3 kommer utspädningen att uppgå till cirka 11 procent, beräknat på antalet aktier i bolaget efter registrering av de nya aktierna i den riktade emissionen.

Fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO3 kan inbringa max cirka 42 miljoner kronor till bolaget.

Teckningsoptionerna TO3 avses att tas upp till handel på Nasdaq First North så snart som möjligt efter emissionen av dessa.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Fluicell - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -