På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
EMILSHUS PRESENTERAR PROSPEKT INFÖR FIRST NORTH-NOTERING (Direkt)

2021-09-21 18:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Emilshus presenterar ett prospekt inför den notering av aktien på handelsplattformen Nasdaq First North som bolaget aviserade avsikt om tidigare i september.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningsperioden inleds på onsdag och väntas pågå till den 29 september för allmänheten. Första dag för handel på First North väntas bli den 1 oktober.

Bolaget har inför erbjudandets lansering erhållit teckningsförbindelser på motsvarande 45 procent av beloppet.

Teckningskursen i erbjudandet på 27:60 kronor per aktie och omfattar cirka 7,2 miljoner aktier.

Emilshus är ett småländskt fastighetsbolag med affärsmodell att förvärva, förvalta och utveckla högavkastande kommersiella fastigheter. Bolagets fokus ligger på hög direktavkastning i kombination med långa hyresavtal och hyresgäster med bedömd god betalningsförmåga, heter det.

Emilshus uppger i ett senare pressmeddelande att bolaget har som målsättning att uppnå ett fastighetsbestånd med ett samlat fastighetsvärde om 650 miljoner kronor i närtid och 10 miljarder kronor inom tre år.

På området riskbegränsningar avser Emilshus att bland annat hålla belåningsgraden till högst 65 procent samt att bolagets räntebetalningsförmåga inte ska understiga en räntetäckningsgrad på 3 gånger på lång sikt.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -