På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
ALBERT PRESENTERAR PROSPEKT INFÖR FIRST NORTH-NOTERING (Direkt)

2021-09-21 18:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Utbildningsteknikbolaget Albert presenterar ett prospekt inför den notering av aktien på handelsplattformen Nasdaq First North som bolaget aviserade avsikt om tidigare i september.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Teckningsperioden inleds på onsdag och väntas pågå till den 29 september för allmänheten. Första dag för handel på First North väntas bli den 1 oktober.

Som tidigare meddelats har fem ankarinvesterare åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för runt 160 miljoner kronor.

"Med ökad efterfrågan på digitala utbildningstjänster av hög kvalitet och ett erbjudande som utmärker sig gentemot våra europeiska konkurrenter ser vi stora möjligheter att ytterligare accelerera den intensiva tillväxtfas som vi befinner oss i. Det handlar om en tydlig agenda för organisk och förvärvsdriven tillväxt, däribland geografisk expansion och att bredda vårt erbjudande genom egen produktutveckling, samtidigt som vi stärker Alberts profil och det globala varumärket", kommenterar grundarna Arta Mandegari och Salman Eskandari.

Teckningskursen i erbjudandet på 49 kronor per aktie värderar bolaget till 600 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

SEB är finansiell rådgivare åt bolaget i samband med noteringen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -