På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Valmet
Valmet ska modernisera massafabrik i Brasilien (Finwire)

2021-09-20 10:16
Finska verkstadsjätten Valmet och chilenska pappers- och massaproducenten CMPC har tecknat en avsiktsförklaring för modernisering av massafabriken Guaíba i Brasilien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Målet med projektet är att öka produktionskapaciteten för produktionslinje 2 från 1,5 miljoner ADt/år (lufttorra ton per år) till 1,85 ADt/år. Moderniseringen väntas vara klar under det fjärde kvartalet 2023.

"År 2015 levererade Valmet CMPC:s Guaíba linje 2 och bruket har varit en uppvisning för många av våra tekniker. Under dessa år har vi introducerat värdeskapande industriella internetlösningar och erbjuder våra experttjänster för underhåll av bruk. Att bli vald som huvudpartner för detta anmärkningsvärda projekt förstärker Valmets engagemang för en mer hållbar framtid", säger Celso Tacla, Valmets områdeschef i Sydamerika.

Några finansiella detaljer avslöjas inte.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Valmet Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -