Umida
Umida har fått USA-order värd 9 miljoner kronor (Finwire)

2021-09-20 11:53
Dryckesföretaget Umida meddelade i juli att man fått licens att sälja spritprodukter med KISS på den amerikanska marknaden. Samtidigt ingicks ett avtal med en amerikansk distributör om ett inköp om minst 10 miljoner kronor under hösten och nu har den första försäljningen till ett värde av cirka 9 miljoner kronor genomförts. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I augusti 2020 slöt bolaget ett samarbetsavtal med rockbandet KISS där man initialt fick rättigheterna att skapa och sälja produkter under varumärket KISS i Europa, Australien och Japan. Efter försäljningsframgångar ingicks i juli i 2021 ett avtal om försäljningsrättigheter i USA.

"Det har varit en intensiv sommar och sensommar för att få alla bitar på plats kring lanseringen av KISS-portföljen i USA. Att vi nu sålt våra fyra första containers är en rejäl milstolpe för bolaget och jag är otroligt stolt över vårt hårt arbetande team. Ända sedan Brand For Fans grundades 2012 har ambitionen varit att få sälja produkter i USA och nu är vi äntligen där, tillsammans med ett av världens största rockband! Vi jobbar nu stenhårt med vår lansering i USA samt med att säkerställa nya leveranser under det fjärde kvartalet", säger Filip Lundquist, vd för Umida Group.

Produkterna väntas anlända till USA under mitten av oktober.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Umida B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -