LÄKEMEDEL
POSITIVA RESULTAT PFIZERS COVIDVACCIN I BARN 5-11 ÅR (Direkt)

2021-09-20 13:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Studier av vaccin mot covid-19 i barn mellan fem och elva år gamla har visat positiva resultat, med robust neutraliserande antikroppsrespons och en gynnsam säkerhetsprofil.

Det framgår av resultat av fas 2/3-studier som Pfizer och Biontech redovisat och som utgör de första studieresultat som publicerats för åldersgruppen. I studien, som omfattade 2.268 deltagare mellan fem och elva år, tog barnen emot två doser - en tredjedel så stora som de doser som används för vuxna - administrerade med 21 dagar emellan.

"Sedan i juli har antalet pediatriska fall av covid-19 ökade med cirka 240 procent i USA, vilket understryker det allmänna hälsobehovet av vaccination", säger Albert Bourla, vd för Pfizer, i en kommentar.

Pfizer och Biontech avser att dela dessa data med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, det europeiska motsvarigheten EMA och andra regulatoriska myndigheter så snart som möjligt. För USA räknar bolagen med att inkludera datan i en i tid närliggande ansökan om nödgodkännande, som ett första steg.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Pfizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -