På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kina
Kina: Regulatorisk press syftar inte till att begränsa privata företag (Finwire)

2021-09-20 12:22
Kina har de senaste månaderna satt rejält med press på en rad branscher men försökte i förra veckan övertyga toppchefer på Wall Street att de åtgärder man infört inte syftar till att begränsa privata företag. Inte heller är syftet att frikoppla från USA eller internationella finansmarknader.

Det sade en kinesisk toppchef på en regulatorisk myndighet till Wall Street vid ett privat möte, enligt Reuters.

Fang Xinghai, chef för Kinas börsmyndighet, menar att åtgärderna avser att stärka regleringen av plattformsföretag som vänder sig till konsumenter. Regleringarna ska ha en nyckelroll när det gäller att främja "gemensamt välstånd".

"Jag tror inte att du kan hitta en regering någonstans i världen som är lika positiv och lika fokuserad på teknik som Kina", sade Fang vid USA och Kinas finansiella rundabord (CUFR) i torsdags.

Kinas regleringspress har orsakat miljarder i förluster på marknaderna i några av landets mest kända företag och har tyngt investerarsentimentet.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -