På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DBP
GENOMFÖR RIKTAD EMISSION 5 MLN KR, KURS 1:30 KR/A (Direkt)

2021-09-20 21:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Double Bond Pharmaceutical (DBP) avser genomföra en riktad nyemission om 5 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar drygt 3,8 miljoner B-aktier till kursen 1:30 kronor per B-aktie. På måndagen stängde aktien på 1:42 kronor. Utspädningseffekten för befintliga ägare uppgår till cirka 7 procent.

Styrelsen har beslutat att emittera, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 21 april 2021, aktierna till tio privata och institutionella investerare.

"För att finansiera arbetet med utvecklingen av SI053 i en snabbare takt, genomför vi en betydande kapitalisering. Målet är att starta klinisk prövning av SI053, vilket är avgörande för etableringen av samarbete med strategiska partners för den kommande kommersialiseringen av produkten", säger bolagets vd Igor Lokot i pressmeddelandet.

"Den riktade emissionen medför att DBP tillförs strategiska långsiktiga investerare, vilket är ett viktigt tillskott i vår ägarbild och ytterligare stärker vår position", säger han vidare.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Double Bond Pharmaceut... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -