AXA Rosenberg fonder
Dit offentliga medel går följer privat kapital efter - Chris Iggo, AXA Rosenberg fonder (Finwire)

2021-09-20 09:07
Chris Iggo på AXA Rosenberg skriver i sin månatliga marknadskommentar att Storbritanniens strategi gällande gröna statsobligationer startar snart, vilket varit efterlängtat från investerare. Den brittiska regeringen har lovat att ge ut två gröna obligationer i år och ta in minst 15 miljarder pund.

För att bli stämplad som en grön obligation måste det vara helt klart att den ska användas för att finansiera projekt som är direkt kopplade till klimatomställningen.

"I kölvattnet av regeringarnas gröna investeringar kommer privat kapital att följa efter. Storbritannien har föreslagit att finansiera 4000 el- eller vätedrivna bussar, de kommer att finansiera lågutsläppsteknologi som har potential att växa, och de kommer att finansiera utvecklingen av nya koldioxidavskiljningsprojekt. Skala upp detta internationellt och mängden pengar som går till gröna investeringar är enorm. Det måste den vara och det måste bli ännu större", skriver Chris Iggo.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -