På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ATLAS COPCO
ORO FÖR LÄGRE TILLVÄXTMOMENTUM BAKOM BOFA-SÄNKNING (Direkt)

2021-09-20 10:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bank of Americas rekommendationssänkning på verkstadsföretaget Atlas Copco från köp till neutral motiveras bland annat av oro för svagare tillväxtmomentum i Kina och att Atlas Copcos på senare tid starka orderingång kan ha gynnats av så kallade för-beställningar.

Det framgår av den analys där Bank of Americas riktkurs på företaget sänks med 5 procent från 650 till 620 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på måndagen.

Atlas Copco-aktien har stigit kring 40 procent sedan årsskiftet.

"Rekordvärderingar ser sårbara ut i ljuset av upphöjda förväntningar, men mycket högkvalitativa verksamhetskarakteristika och en lojal investerarbas kan ge skydd på nedsidan", resonerar Bank of America samtidigt.

Vid 10-tiden på måndagen var Atlas Copco-aktien ned 2,6 procent till 579 kronor på den för dagen allmänt dystra aktiemarknaden.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -