På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Alphabet
Indiska konkurrensmyndigheten finner att Google missbrukat Android-dominans (Finwire)

2021-09-20 13:19
Google missbrukade Androids dominerande ställning i Indien och använde sina "enorma finansiella muskel" för att olagligt skada konkurrenter. Det kom landets konkurrensmyndighet, CCI, fram till efter två års granskning, skriver Reuters.

Google minskade "enhetstillverkarnas förmåga och incitament att utveckla och sälja enheter som drivs med alternativa versioner av Android", stod det i juni-rapporten från CCI.

Den amerikanska teknikjätten sa till Reuters i ett uttalande att de ser fram emot att arbeta med CCI för att "visa hur Android har lett till mer konkurrens och innovation, inte mindre."

Google har granskats i en rad delar av världen, bland annat i USA och i Europa. Senast denna vecka bötfällde Sydkorea Google med 180 miljoner dollar för att ha blockerat alternativa versioner av Android.

Android driver 98 procent av Indiens 520 miljoner smartphones, enligt Counterpoint Research.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Alphabet Inc Class A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -