På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carnegie Micro Cap
Carnegie Micro Cap ökade 1,20 procent i augusti - ökade positionen i VNV Global (Finwire)

2021-09-15 13:20
Fonden Carnegie Micro Cap steg 1,20 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 28,03 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Viktor Henriksson.

Inledningsvis lyfter förvaltaren fram Knowit som länge varit ett av fondens kärninnehav. Bolaget var under augusti en av de främsta bidragsgivarna till fonden efter en kursuppgång om 11 procent.

"Ett ytterligare kapitel i sagan om Knowit har nu inletts, nämligen förvärv. Som bekant älskar aktiemarknaden förvärvande bolag. Så när bolaget vid sommarens jätteförvärv av Cybercom tog in mer pengar än man egentligen behövde såg vi det som positivt. Vi litar på bolaget och tror på fler värdeskapande affärer. Den 1 september förvärvades managementkonsulterna Capacent för 155 miljoner kronor i en affär som ser attraktiv ut. Aktien har utvecklats bra men vi ser fortfarande värderingen som attraktiv", skriver förvaltaren.

Wästbygg har levt relativt undanskymt sedan börsnoteringen för närmare två år sedan. Förvaltaren menar att det varit oförtjänt då bolaget gjort ett bra jobb sedan noteringen. Även om halvårsrapporten som rapporterades under augusti inte var felfri pekar förvaltaren på den goda orderingången och att kärnverksamheten utvecklas bra.

Under augusti ökade fonden sitt innehav i VNV Global.

"Investmentbolag har pressats lite på börsen under senare tid, då de handlas med stora substanspremier. VNV Global har dragits med i det sentimentet. Substanspremier är historiskt ovanligt så vi kan förstå turbulensen. VNV Global handlas dock med substansrabatt och eftersom vi är positivt inställda till innehaven och bolagets historik tycker vi att det är attraktivt. Därav ökningen", avslutar Henriksson.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet New Wave, Nordic Waterproofing och Knowit med portföljvikter om 6,6, 6,0 respektive 5,9 procent.


[Tabell 1]

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -