På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ADDVISE
AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL OM FÖRVÄRV (Direkt)

2021-09-15 20:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise, som levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägaren i Graham Medical Technologies (Gramedica) avseende förvärvet av samtliga aktier i Gramedica i enlighet med den avsiktsförklaring som bolaget kommunicerat genom ett pressmeddelande den 10 maj. Tillträdet till aktierna sker idag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären väntas få en positiv effekt på Addvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2021.

Förvärvet har en köpeskilling på 5,8 miljoner dollar uppdelat på en initial del om 4 miljoner dollar samt två möjliga tilläggsbetalningar om maximalt 0,9 miljoner dollar vardera, givet att säljaren uppnår i förväg fastställda mål.

De två potentiella tilläggsköpeskillingarna uppgår till maximalt 0,7 miljoner dollar för räkenskapsåret 2021 och drygt 1,1 miljoner dollar för räkenskapsåret 2022.

Finansieringen sker med egna medel och lån.

Graham Medical omsatte cirka 3,4 miljoner dollar under räkenskapsåret 2020 med ett justerat rörelseresultat på cirka 0,9 miljoner dollar. Bolaget är specialiserat på ortopediska implantat och stentar för fot och ankelkirurgi.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


ADDvise Group A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -