På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BE Group
BE Group rusar efter besked om positiv resultatutveckling - femte största uppgången någonsin (Finwire)

2021-09-09 09:48
Stålgrossistbolaget BE Group stiger i dag med 15,8 procent till 109,50 kronor efter beskedet om kraftigt ökat resultat i tredje kvartalet och att bolagets lönsamhetsmål har överträffats. Uppgången är den största sedan 14 juli i år då aktien steg 23,2 procent i samband med en positiv halvårsrapport.

"Vi bedömde att efterfrågan fortsatt skulle vara hög in i tredje kvartalet och i år ser vi även att de säsongsmässiga effekterna av semesterperioden uteblivit. Juli och augusti har varit två starka månader och det finns inget som tyder på att september kommer bli sämre", säger vd Peter Andersson.

Aktien var vid 09.38-tiden upp 15,8 procent till 109,50 kronor. Som högst i dag har aktien noterats i 111,50 kronor och som lägst 103,50 kronor. Sedan årsskiftet är aktien upp 191,2 procent och sedan ett år tillbaka ligger förändringen på plus 228,8 procent.


[Tabell 1]


Kursuppgången i dag är också den femte största någonsin under bolagets noteringsperiod på börsen som inleddes i slutet av 2006.


[Tabell 2]

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

BE Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -