På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Investerare har fortsatt tro på stark tillväxt bland amerikanska företag - EPFR Global Navigator (Finwire)

2021-09-03 16:04
Under inledningen av september har fondinvesterare fortsatt tro på växande amerikanska företagsvinster, fortsatt stöd från centralbanker och en grönare framtid. Samtidigt har investerare tagit skydd för ökad inflation där inflationsskyddade obligationsfonder har sett ett inflöde på nästan 70 miljarder dollar över de senaste 41 veckorna. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys.

Oron har dämpats angående ökade fall av covid-19, politiska spänningar i mellanöstern och Asien, nedgången i den globala tillväxten samt kring det tyska valet.

Under den senaste veckan såg aktiefonder ett inflöde på 19 miljarder dollar. Alternativa fonder såg ett inflöde på på 1,3 miljarder dollar, blandfonder såg ett inflöde på 1,9 miljarder dollar och obligationsfonder såg ett inflöde på 12,7 miljarder dollar. Samtidigt såg penningmarknadsfonder ett utflöde på 22,9 miljarder dollar.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -