Troax
Troax surfar vidare på megatrender - Placera (Finwire)

2021-09-02 16:06
Maskinskyddsbolaget Troax, där Latour är storägare, surfar vidare på megatrender som robotisering och automatiserade lager, men Placera menar att aktien är högt värderad. Det skriver Placera i en analys på torsdagen.

Placera skriver att aktien länge underskattats, men ställer sig frågande till om det finns ytterligare potential i aktien efter årets uppgång på 90 procent.

Vidare skriver Placera att Troax besitter hög kvalitet inom en rad olika områden, bland annat vad gäller ägarsituationen och kontinuiteten hos vd Thomas Widstrand, som haft rollen som vd sedan 2008.

Även den höga lönsamheten pekas ut som en framgångsfaktor. Bolaget har ett rörelsemarginalmål på minst 20 procent och på rullande 12 månader har man redovisat en sådan på över 21 procent. För andra kvartalet redovisade man en mäkta stark omsättningstillväxt om 68 procent organiskt.

Dock skriver man att haken med Troax är att aktien ser "väldigt" dyr ut. Aktien handlas idag till p/e 64 på den rapporterade vinsten.

I slutet på analysen skriver Placera att aktien är intressant om man är "extremt långsiktig", annars menar man att det är läge att avvakta och hålla bolaget på radarn.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Troax Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -