ZIGNSEC
ÖKAD OMSÄTTNING, RESULTATET BLEV -10,9 MLN KR 2 KV (Direkt)

2021-08-25 08:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zignsec, som utvecklar plattformar för id-verfieringslösningar, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2021 på -10,9 miljoner kronor (-2,6).

Nettoomsättningen steg med 85 procent till 6,0 miljoner kronor (3,2).

Rörelseresultatet sjönk dock till -12,1 miljoner kronor (-2,6). Det berodde bland annat på ökade kostnader för personal och konsulttjänster relaterat till utveckling och expansion av bolagets tjänsteutbud, samt en ökad satsning på försäljnings- och marknadsföringsorganisationen.

"Under det andra kvartalet var tillväxten fortsatt stark och i takt med att vi blir ett alltmer välkänt företag på marknaden kunde tre långsiktiga avtal med kunder tecknas för ordervärden mellan 15-30 miljoner kronor vardera", skriver vd Timm Schneider i delårsrapporten.

Under andra kvartalet meddelades förvärvet av Web Shield, som sedan slutfördes i början av tredje kvartalet. Det är Zignsecs i särklass största förvärv hittills.

"Förvärvet kommer att innebära såväl förbättrad tillväxt som lönsamhet, samt ett kompletterande produktutbud av världsledande lösningar inom kundkännedom och onboarding för företag med strikt reglerade verksamheter", uppger Timm Schneider.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


ZignSec - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -