På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fortsatta inflöden till aktie- och obligationsfonder trotts oroligheter - EPFR Global Navigator (Finwire)

2021-08-20 16:07
Trotts svagare konsumentdata, nya utbrott av deltaviruset och talibanernas erövrande i Afghanistan har pengar fortsatt flöda in till fonder under den tredje veckan i augusti. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys.

Aktiefonder såg det största inflödet sedan den andra veckan på juni, obligationsfonder har i år nu sett inflöden på över 550 miljarder dollar och blandfonder såg ett inflöde på 21 miljarder dollar.

Inflödet till amerikanska aktiefonder nådde högsta nivån på nio veckor. Samtidigt förlänger Japan trenden med ytterligare utflöde. Japans ekonomi har lidit av den senaste vågen av deltaviruset.

Sektorfonderna för konsumentvaror redovisade utflöden två veckor i följd för första gången på över ett år när USAs konsumentförtroendedata sjönk till den lägsta nivån på nio år. Både energi- och industrisektorn såg utflöden under veckan. Teknologisektorn förlängde sviten av inflöden för åttonde veckan i rad.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -