ARK Innovation ETF
Cathie Woods kritiserar Michael Burry efter hans kortposition mot ARK Innovation (Finwire)

2021-08-17 15:01
Cathie Woods har öppet kritiserat Michael Burry på Twitter efter att han adderat ytterligare säljoptioner i sin kort-satsning mot hennes börshandlade fond ARK Innovation ETF.

Woods skriver bland annat att hon inte tror att Burry förstått de fundamentala faktorerna som kommer skapa en explosiv tillväxt och investeringsmöjligheter inom innovation framöver.

Hon erkänner att Burry har gjort flertalet goda investeringar genom åren, däribland precis innan finanskrisen då han insåg katastrofen som höll på att ske på bostadsmarknaden, men hon kritiserar hans förmåga att se den kommande tillväxten inom ny innovation.

Woods och Ark Innovation bedömer att inflationsökningen är tillfällig till följd av faktorer relaterade till leveranskedjorna. Hon ser att marknaden kommer uppvärdera bolag med disruptiv innovation när den tillfälliga inflationen minskat och/eller när eventuell rädsla för en recession återkommer.

Burrys kort-satsning mot ARK Innovation ETF kan troligtvis vara kopplad till hans övertygelse om att Tesla ska handlas ner, då Tesla är det största innehavet i den börshandlande fonden och utgör nära 11 procent av portföljen. Hittills i år är ARK Innovation ETF ned runt 7 procent, men under de senaste året har den stigit med 38 procent.

Jakob Häger
newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

ARK Innovation ETF - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -