Norron Select
Norron Select minskade 0,5 procent i juli - negativa bidrag från långa positioner i H&M och Kahoot (Finwire)

2021-08-12 09:34
Fonden Norron Select minskade 0,5 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Marcus Plyhr.

Förvaltaren uppger inledningsvis att fonden under månaden upplevde ett fortsatt negativt alfaflöde, vilket främst berodde på försäljningar på den norska småbolagsmarknaden. I den norska portföljen reducerade fonden sin exponering mot positioner i dessa innehav, medan man istället ökade i större och mer likvida bolags aktier.

Angående den positiva utvecklingen på den bredare marknaden under månaden nämner förvaltaren att detta bland annat berodde på sjunkande räntor, bolagsrapporter som överträffade förväntningar samt fortsatt stora ETF-flöden.

Plyhr skriver vidare att gamma/hedge-portföljen överlag är attraktiv. För varje procent som marknaderna rör sig, så ändras nettoexponeringen med åtta till tio procent. Enligt förvaltaren är man mycket mån om att behålla mycket kapital vid en eventuell nedgång och därför har fonden minskat sin nettoexponering mot aktier sedan slutet av 2020.

Bland fondens största positiva bidragsgivare i den långa portföljen fanns under månaden Hexatronic, Envipco, SSAB och Nordic Semiconductor. På den negativa sidan fanns däremot H&M, Atlantic Sapphire och Kahoot.

I den korta delen av portföljen fanns positivt bidragande positioner i exempelvis Nel, Maersk, Avanza och Zaptech medan Addtech, Nibe och Alfa hämmade utvecklingen.





[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -