Penser Dynamic Allocation
Penser Dynamic Allocation ökade 4,1 procent i juli - flera omallokeringar i portföljen (Finwire)

2021-08-10 13:14
Fonden Penser Dynamic Allocation steg 4,1 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens främsta innehav blev under månaden Cellink, som avkastade 32,25 procent. Enligt förvaltarna steg kursen efter att bolaget lanserat en toppmodern mikrobioreaktor som maximerar celltillväxt. Portföljens näst bästa innehav blev Instalco, som efter diverse förvärv steg mer än 30 procent.

På den negativa sidan fanns exempelvis Sdiptech, vars aktie backade 6,9 procent. Enligt förvaltarna släppte bolaget under månaden en rapport där det bland annat framgick att avyttringar under kvartalet perioden ledde till en redovisad reaförlust om 20 miljoner kronor.

"I början av månaden gjorde vi flertalet omallokeringar i form av köp av ETF:er inom evolved tech, ESG leaders och US technology. Då samtliga branscher uppvisat ett starkt momentum. I samband med detta såldes av innehaven i media, resor och fritid, europeiska bilar och reservdelar samt construction & materials. I mitten av månaden valde vi även att minska vårt innehav i Brasilien och Östeuropa och i samband med det köpa litium & batteriteknik", skriver förvaltarna.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Penser Dynamic Allocation - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -