På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VEONEER
QUALCOMM LÄGGER BUD, PREMIE 18% ÖVER MAGNA-BUD (NY) (Direkt)

2021-08-05 20:12

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Qualcomm lägger bud om cirka 35 miljarder kronor på Veoneer, som ägnar sig åt aktiv fordonssäkerhet, framgår av ett pressmeddelande från det amerikanska halvledarbolaget.

Budet motsvarar kursen 37 dollar per aktie, en budpremie om 18 procent jämfört med det bud som tidigare lagts på Veoneer från Magna.

Veoneers Stockholmsnoterade aktie steg med över 20 procent till kursen 325 kronor på budnyheten, som alltså innebär budstrid.

Budet har godkänts av Qualcomms styrelse och kräver inte aktieägargodkännande samt har inga finansieringsvillkor.

"Detta föreslagna förvärv överensstämmer med Qualcomms tillväxt- och diversifieringsstrategi. Det förstärker företagets engagemang för att ta med avancerad teknik till bilindustrin och representerar en naturlig förlängning av Qualcomms digitala chassilösningar", skriver Qualcomm.

Qualcomm ser se ett starkt driv inom fordonsindustrin, med en pipeline för så kallade design wins från sektorn på cirka 10 miljarder dollar.

"I och med att bilindustrin fortsätter att förändras blir det allt viktigare för biltillverkare att ha en partner som utvecklar horisontella plattformar som driver innovation och möjliggör konkurrens. Det föreslagna förvärvet kommer att sammanföra våra branschledande billösningar med Veoneers förarassistanslösningar för att leverera en konkurrenskraftig och öppen ADAS-plattform för biltillverkare och industrileverantörer i stor skala", säger Cristiano Amon, Qualcomms vd.

Transaktionen kommer vid genomförande finansieras kontant.

I ett pressmeddelande på torsdagskvällen bekräftar Veoneer att bolaget mottagit budet från Qualcomm, som avses utvärderas i enlighet med legala regler och åtaganden relaterade till Magna-avtalet, som fortsatt är "i kraft".

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Veoneer SDB - I dag

{point.key}

Qualcomm Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -