På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NÄTMÄKLARE
ROBINHOOD NED I FÖRHANDEL PÅ BESKED OM AKTIE-FSG (Direkt)

2021-08-05 13:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska nätmäklaren Robinhood föll med över 10 procent i Wall Streets förhandel på torsdagen, efter att bolaget gett besked om intentioner från storägare att sälja en post aktier värd cirka 7 miljarder dollar vid nuvarande kurs.

Robinhood, som nyligen noterades och därefter handlats med kraftig volatilitet, har lämnat in dokument till amerikanska finansinspektionen SEC om försäljning av 97,9 miljoner aktier "över tid".

Beskedet är inte direkt gällande, utan en ansökan om en åtgärd som kan genomföras vid ett senare tillfälle.

Försäljningen kommer ske genom en konvertering där innehavare av en obligation konverteras till aktier i stället för kontanter. Några kontanta medel kommer alltså inte tillfalla Robinhood, enligt anmälan hos SEC.

Obligationen i fråga emitterades i samband med en riktad emission som genomfördes innan börsnoteringen.

På onsdagen rusade Robinhoods aktie som mest över 80 procent för att därefter dämpas ned till en dagsuppgång på 50 procent.

Aktien befann sig vid onsdagens stängning på 70 dollar, kring 90 procent upp från noteringskursen 38 dollar vid Robinhoods IPO den 29 juli.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -