INZILE
REVIDERAT AVTALET OM FÖRVÄRV AV QEV HOLDINGS (Direkt)

2021-08-05 22:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elfordonstillverkaren Inzile har reviderat det villkorade avtalet, som aviserades i juni, om att köpa en andel av det spanska företaget QEV Holdings, som i sin tur är delägare i QEV Tech.

Revideringen innebär att Inzile köper 80 procent av aktierna i QEV Holdings, upp från den tidigare kommunicerade andelen om 50 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det här reviderade avtalet kommer ge Inzile en starkare position i QEV Holdings", kommenterar bolagets styrelseordförande Ragnar Åhgren i pressmeddelandet.

Avtalet kräver i första hand godkännande av Inziles aktieägare vid extra bolagsstämma samt godkännande av Nasdaq First North.

Vid bolagsstämman kommer Inzile föreslå att aktier emitteras för att möjliggöra för den internationella elmobilitetskoncernen EFC att förvärva 63 procent av aktierna i Inzile, i enlighet med vad som tidigare kommunicerats.

EFC äger 100 procent av aktierna i QEV Holdings och Enrique Bañuelos de Castro äger 100 procent av aktierna i EFC. Syftet med EFC:s förvärv, som är villkorat av flera kriterier, är att genom Inzile att etablera en "ledande europeisk hub för elfordon och att säkra nödvändiga resurser för en global expansion".

Vidare avser Inzile etablera företaget Inzile USA EV för att komma in på den amerikanska marknaden genom ett samriskbolag med en amerikansk partner, enligt pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -