FOXCONN
FÖRVÄRVAR FABRIK FÖR HALVLEDARTILLVERKNING (Direkt)

2021-08-05 14:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn, mest känt för montering av hemelektronik såsom Apples Iphone i Kina, förvärvar en fabrik för halvledare (chip).

Draget tar Foxconn djupare in i chipindustrin i en tid av kraftig brist på halvledare. Fabriken köps upp från Macronix International och är förlagd till Taiwan, med tillverkning av chip som primärt används inom den fordonsindustri som drabbats hårt av halvledarbristen under pandemin.

Foxconn har även egna planer på att närma sig fordonsindustrin efter avtal som ingåtts för bilmontering åt bilentreprenören Fisker. Dessutom har avtal ingåtts om utveckling av fordonsmjukvaror med Stellantis, som har märken som Chrysler, Fiat och Opel i portföljen.

Den förvärvade faciliteten är relativt liten och har en prislapp på motsvarande 91 miljoner dollar, framgår av ett pressmeddelande från Foxconn.

Industrins huvudvärk i fråga om bristande chiptillgång består av en mängd katastrofer, mänskligt och naturligt förorsakade. Bland annat har pandemin lett till stora rockader i leverantörskedjor, samtidigt som en förödande torka slog till i det viktiga produktionslandet Taiwan i samband med att efterfrågan ökade kraftigt från i princip noll när karantänsrestriktioner började lätta.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Tesla - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

MERCEDES-BENZ GRP NA O.N. - I dag

{point.key}

Volkswagen Pref AG - I dag

{point.key}

Renault SA - I dag

{point.key}

General Motors - I dag

{point.key}

Ford Motor - I dag

{point.key}

NIO ADR A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -